Stan Niesten snelste Nederlander in Dortmund

Bij de atletiekmeeting PUMA Jump ‘n’ Run werd de 5000 meter gewonnen door Mohamed Mohumed. De atleet van LG OLymia kwam tot een eindtijd van 13.24.46. In de A-loop, (de serie met de snelse lopers) hadden een aantal Nederlandse atleten ingeschreven. Stan Niesten werd de beste NL atleet met een tijd van 13.49.06. Beduidend sneller dan het DEM clubrecord op de baan, wat al sinds 1992 staat.

Pupillen triatlon

In de zomervakantie houden we tijdens de pupillen training altijd twee maal een triatlon. Eentje aan het begin van de vakantie, en de andere tegen het einde van de vakantie. Op maandag 3 augustus werd die tweede wedstrijd gehouden.

Goud voor Stan Niesten

Zo langzamerhand begint het wedstrijd seizoen weer op gang te komen. Voor de pupillen hadden we al een onderlinge wedstrijd op onze baan, en begin september kunnen ze weer aan de bak voor een open wedstrijd. Voor de oudere categorieën is er al wat meer keuze. Stan Niesten bijvoorbeeld heeft al weer twee officiële wedstrijden achter de rug.

Thuiswedstrijd snelwandelen

Door de corona is er een nieuw fenomeen bijgekomen: de thuiswedstrijden. Wedstrijdjes die je in je eigen omgeving doet en dan de uitslag naar de organisator doorgeeft. De DAM-loop gaat dat b.v. binnenkort doen. Ook snelwandelaars zijn er mee bezig. In het weekend van 18 en 19 juli hielden ze al voor de derde keer een dergelijke wedstrijd.

Wandelen en hardlopen met av DEM

Elke zaterdagochtend om 9.00 uur start er een wandelgroep van av DEM.

Iedereen is welkom om mee te wandelen met deze groep.

De groep wandelt onder begeleiding van een ervaren trainer of trainster van av DEM

Deze trainer kent het duingebied op zijn of haar duimpje en leidt de wandelaars langs de mooiste plekjes. Elke zaterdag weer een mooie andere route.

Om kennis te maken met deze enthousiaste groep wandelaars en ontdekken of het wat voor u is bestaat er de mogelijkheid om tweemaal gratis mee te wandelen.

Bevalt het wandelen en wilt u doorgaan, dan kan er een tienrittenkaart aangeschaft worden voor slechts 35 euro.

De start is elke zaterdag om 9.00 uur bij de ingang Patatoloog. De wandeling duur ongeveer 90 minuten. De wandelingen gaan altijd door met uitzondering bij onweer.

Aanpassing coronamaatregelen.

We mogen weer wat meer! In navolging van de versoepelingen van het coronabeleid geldt nu dat tijdens de training de anderhalve meter regel vervalt. Buiten de training om en in de kantine geldt nog wel de anderhalve meter regel.

Voor meer info van de Atletiek Unie KLIK HIER

Pupillen Triatlon

In de vakanties gaan we bij de pupillen gewoon door met trainen. Weliswaar maar 1 uur per week, alleen op de maandag, maar we houden dus geen zomerstop. In de zomervakantie hebben we dan de gewoonte om twee maal een triatlon te houden.

Laatste Pupillen Duintraining.

In voorgaande jaren hadden we bij de pupillen altijd duintraining van begin november tot eind maart. Toen dit jaar door de corona maatregelen, alle wedstrijden afgelast werden, zijn we door blijven gaan met de duintrainingen, zodat we toch nog iets te doen hadden op de zaterdagen.

Laatste pupillen zomer training

Bij de pupillen hebben we de goede gewoonte dat we altijd op de laatste woensdag voor de zomervakantie, een alternatieve training houden. Een training met een hoog spelgehalte, waarbij estafette en water centraal staan. Gelukkig waren de corona maatregelen wat versoepeld, zodat er ook weer ouders op het veld aanwezig waren.

Onderlinge wedstrijd

Na een hele tijd van niet mogen trainen, en het afgelasten van alle wedstrijden, was het op 27 juni dan eindelijk zover dat we weer een wedstrijd konden houden. Een onderlinge wedstrijd weliswaar, en zonder de aanwezigheid van de ouders, maar we konden weer aan de slag. Het weer zat ons ook nog mee. Het onweer was voor de wedstrijd geweest, en de tropische temperaturen van de voorgaande dagen waren verdwenen. Kortom prima atletiekweer.

Versoepeling van de corona maatregelen

Per 1 juli zijn de maatregelen door de regering weer versoepeld. Vanaf die datum mag er ook binnen weer gesport worden. Dit betekent ook dat kantine weer open mag, alsmede de kleedruimtes en het krachthonk. Ook mogen de ouders weer het sportpark betreden. Wel blijft de 1,5 meter maatregel van toepassing.

De nieuwe maatregelen gaan gelden per 1 juli.

De regels worden dus ruimer, waardoor het sporten weer leuker wordt.

Maar let op: er gelden nog steeds enkele regels.

Ook blijft gelden, heb je klachten blijf thuis. Zijn er gezinsleden met klachten, blijf thuis.

En voor leden boven de 18 geldt nog steeds de 1,5 meter.

Hou je daaraan.

Afscheid van Bets

In vroeger jaren was Bets lange tijd trainster bij DEM. Op een gegeven moment stopte ze daarmee, maar toen een tiental jaren geleden er bij de pupillen een tekort aan trainers was, bood Bets spontaan aan om weer te helpen met trainen. Tot volle tevredenheid.

Strand -duintraining

Het waren zomerse temperaturen op deze tweede zaterdag in juni, en dat verleidde de deelnemende pupillen die met Tracy meegingen, om deze keer helemaal tot aan het strand te lopen. Best wel een pittig stuk lopen, want vanaf de Patatoloog  is het alles met elkaar toch al gauw 7,5 kilometer.

Trainen mag maar houd je aan de regels

Vanaf 11 mei mag er door een ieder weer getraind worden op de baan en in de duinen. Op de baan geldt voor de atleten (met uitzondering van de jeugd tot en met 18 jaar de 1,5 meter maatregel niet) Voor alle overige atleten zijn er behalve de 1,5 meter maatregel, nog andere bijzonderheden. Op de baan en in de duinen gelden de maatregelen zoals die door de overheid zijn vastgesteld. Echter we moeten wel met elkaar rekening houden. De trainers zijn op de baan en in de duinen de verantwoordelijken. Zij spreken een ieder aan, die zich, op wat voor manier dan ook, niet houden aan de regels. Luister naar wat de trainer heeft te zeggen hierover en volg deze, zonder een opmerking te plaatsen, op.

Renovatie van de accommodatie bij DEM

Er zijn bij enkele leden vragen gerezen over de aanpassingen van de accommodatie.

Voor een korte uitleg, zie ook de bijgaande tekening.

De belangrijkste aanpassingen :

1 De wedstrijdsector van het kogelstoten vervalt.

2 De vroegere kogelstootsector (jujubes) was bij de laatste reorganisatie al groter gemaakt.

Aan de kopse zijden hiervan worden 2 ringen geplaatst (1 van de oude wedstrijdsector + 1 nieuwe).

Hierdoor krijgen we weer twee wedstrijdsectoren.

Aan de zijkant worden stelconplaten gelegd met daarop 5 of 6 getekende ringen (trainingsdoeleinde).

3 De belangrijkste wijzigingen betreffen discuswerpen kogelslingeren.

- het verdwijnen van de oude kogelslingerkooi

- In de hoek van de 100 meter start wordt een volledige kunstgrassectie gelegd.

- Hierin komt een splinternieuwe werpkooi die voldoet aan de nieuwste eisen.

4 De achterste hoog springbak dient dan nog naar achteren geplaatst te worden

(het verdwijnen van de werpkooi aldaar geeft daarvoor ruimte).

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op