RunX Cross Circuit van start!

KAV Holland uit Haarlem organiseert op zondag 3 november de eerste Cross van het RunX Cross Circuit. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het lijkt echt cross weer te worden!
De locatie is Wheelerplanet, Zijkanaal C-weg 6, 2064 KA Spaarndam. Gelegen tussen Spaarndam en pontje Buitenhuizen, goed bereikbaar op de fiets en auto met voldoende parkeergelegenheid. 

Gedetailleerdere informatie over de RunX KAV Holland cross is te vinden op: klik hier
Voorinschrijven? Graag! Dit kan nog tot zaterdag 2 november via: klik hier
Jullie crossen toch ook mee?

Na 8 crossen wordt het eindklassement opgemaakt en is er voor de top 3 per categorie een eindprijs. Per cross is er voor de top 3 per categorie ook een prijs te verdienen. Doe je aan minimaal 5 van de 8 crossen mee, dan is er een eindherinnering voor jou.

Tiende editie koppelloop bij av DEM

Dit jaarlijks terugkerende gratis evenement is voor iedereen toegankelijk; je hoeft geen lid te zijn van av DEM om mee te kunnen doen.
De opzet van de koppelloop is vrij eenvoudig. Er wordt vijf kilometer gelopen op de atletiekbaan door koppels van twee lopers. De eerste loper loopt 500 meter. De tweede loper neemt het dan over en loopt 400 meter. Deze 400 meter gaat voor beide lopers door tot de laatste ronde. De laatste loper loopt dan weer 500 meter, zodat iedereen in totaal dezelfde afstand loopt.
Er zijn koppels in verschillende categorieën:
Een jeugd team, gemengd team, heren team en een vrouwen team.
Na afloop worden de prijzen voor elke categorie in de kantine uitgereikt.
Gratis inschrijven kan op 1 november vanaf 19.00 uur in de kantine van av DEM.

De start van de koppelloop is om 19.45 uur

Clubkampioenschap 2019

We troffen het met het weer bij onze clubkampioenschappen. Voor midden oktober was het zelfs prima weer, de temperatuur was goed, en op een paar enkele spetters na was het de hele dag droog. Een paar dagen eerder zag het er heel anders uit. Alle kogelringen en verspringbakken stonden onder water, en op het middenterrein, moest je laarzen aan om je voeten droog te houden.

Huldiging in de Breestraat

Het is een goede gewoonte dat we met de prijswinnaars van de finale van de pupillen competitie en van de estafette kampioenschappen, op een versierde kar de Breestraat op en neer gaan. Dit jaar was dat op zaterdag 5 oktober. Het was gelukkig droog weer. Niet iedereen die daarvoor in aanmerking kwam, was er, maar diegenen die er wel waren, zorgden weer voor het nodige lawaai.

13 oktober clubkampioenschappen bij avDEM

Op 13 oktober worden de clubkampioenschappen weer gehouden,
De aanvang is om 10.00 uur voor alle categorieën (pupillen t/m senioren)
Inschrijven voor alle DEM leden kan gratis op de website atletiek.nu
Ook de onderdelen per categorie kun je hier vinden.

De inschrijving sluit op maandag 7 oktober om 22.00 uur
Klik hier voor het chronoloog in PDF en hier voor het chronoloog in Excel.
Verzoek aan vrijwilligers, ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden om te komen helpen bij de jurering en materialen.

Klaverjassen bij av DEM

Voor de klaverjasliefhebbers is er regelmatig op donderdagavond de mogelijkheid om dit te doen in de kantine van av DEM. De eerstvolgende klaverjasavond is op 24 oktober de volgendej zijn op 21 november en 19 december.
Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van av DEM.
De avond start op 20.00 uur in de kantine van av DEM Adrichemlaan 1/A 1947 KX Beverwijk.

NK estafette met clubrecord

Met de pupillen van DEM zijn we gewend dat we ieder jaar bij de NK estafette, wel enkele ploegen op het erepodium hebben. Dit jaar was dat niet anders, hoewel we deze keer geen eerste plaatsen haalden. We moesten het deze keer doen met 2 tweede plaatsen.

Clubrecord verspringen

Een van de laatste wedstrijden van het zomerseizoen is steeds de 2-uurs wedstrijd in Edam. Een wedstrijd die in ongeveer 2 uur afgelopen is. sMorgens voor de jongste pupillen, smiddags voor de A2 pupillen en de CD junioren. Van DEM waren we er met 31 deelnemers, en we kwamen met 38 medailles terug. Een erg succesvolle dag dus.

Oosterbaan Egmondse strand & Duinloop 2 -10-2019

Wie
De Oosterbaan strand- en duinloop borduurt voort op de welkbekende Oosterbaan Koppelloop. De loop is voor iedere loper geschikt die graag in het duingebied zijn ronde maakt. Ook voor kinderen zal er deze editie een aparte ronde worden uitgezet. Dit jaar zijn wandelaars ook van harte welkom voor een mooie wandeltocht door de duinen en het strand van Egmond.
Wat
Waar
De start zal plaatsvinden in Sporthal de watertoren gelegen aan de
Egmond aan Zee.
Wanneer
De Oosterbaan strand- en duinloop zal plaatsvinden op zaterdag 2 november 2019.

Finale pupillen competitie

Maar liefst 9 ploegen hadden zich dit jaar geplaatst voor de finale van de pupillen competitie. We moesten daarvoor naar Hera in Heerhugowaard. Het was een prachtige zonnige dag, en Hera had het uitstekend georganiseerd, zodat om 5 uur de prijsuitreikingen van de 419 deelnemers, en de 80 ploegen al achter de rug waren.

Laatste avondwedstrijd voor G-atleten

De G-atleten van DEM hadden op vrijdag de dertiende hun laatste avond wedstrijd van dit seizoen. Het was lekker dicht in de buurt. Ze moesten naar Lycurgus in Assendelft.
Vooral bij het hoogspringen konden ze trots zijn op hun prestaties, maar ze hadden daarvoor ook flink getraind. Jos Dam won er een gouden medaille bij de mannen 41+. Bij de mannen 19+ was er ook goud voor Ruben Stoevelaar en voor Vince Bleeker was er brons.
De 300 meter eindigde succesvol voor Berengere en Erik.
Al met al, een prachtige avond 

Voor de foto’s even hier klikken

 

 

Gerrit Vos bokaal in Hoorn

Hollandia uit Hoorn organiseert ieder jaar meteen na de zomervakantie een leuke drukbezochte wedstrijd. Meestal zijn we er met een flinke deelname, dit jaar kwamen er wat minder DEM atleten aan de start. Het waren er tien, maar ze wisten wel 19 PR’s scherper te stellen.

START TO RUN

START TO RUN gaat weer van start.
Hardlopen voor beginners start dit keer op 14 september 2019.
Net als op 149 plaatsen in Nederland gaat ook DEM met vier enthousiaste trainers lesgeven.
In zeven weken bouw je conditie op en leer je de kneepjes van het hardlopen.
Sommige schrikken bij het woord hardlopen, maar dat hoeft natuurlijk niet, als je het maar op je eigen tempo doet.
Kom gezellig met een buurman(-vrouw), kennis, vriend(in) of partner. Als je samen inschrijft kunnen jullie zelfs korting krijgen.
(Kinderen tussen 12 en 15 jaar kunnen ook inschrijven, samen met de ouders)

Mila avondwedstrijd

Na 2 jaar onderbreking is hij er weer: De DEM Mila wedstrijd. Ze wordt gehouden op vrijdagavond 20 september, op onze atletiekbaan. Met deze keer voor het eerst ook een wedstrijd over 2 mijl (ruim 8 ronden op de baan)

AV DEM   LOGO 2012   189x89

brengt je in beweging!

Volg ons op